'In 2017 weer grandioze exposities'

Ons land kent nog échte wildernis. En in die ruigte zijn ook stropers. Zo wordt een dagje Aardhuis wel heel erg spannend. Geprepareerde dieren, spelactiviteiten voor jong en oud, en veel informatie maken de expo's geschikt voor het hele gezin! Ontdek het zelf ...

Gastarbeiders en Toeristen 

Deze nieuwe tentoonstelling neemt de bezoeker mee langs de uitheemse dieren die zich met succes hebben gevestigd in de Nederlandse natuur. Sommigen van deze exoten zijn door mensen hierheen gehaald om speciale werkzaamheden te verrichten (de gastarbeiders). Denk hierbij aan de diverse grazers die in onze natuurgebieden te vinden zijn, zoals de Schotse hooglander of de moeflon.

Aan de andere kant zijn er dieren die hier, soms op eigen kracht, zijn beland en zich vervolgens met succes hebben gevestigd in de Nederlandse natuur (de gelukszoekers). Voorbeelden hiervan zijn de wasbeerhond, het damhert, de nijlgans, de wolhandkrab, amerikaanse rivierkreeft of de turkse tortel. 

In de tentoonstelling ‘gastarbeiders en gelukzoekers’ zijn er veel mooie exotische opgezette dieren te zien. Ook worden er interessante filmpjes getoond en hoor je veel leuke weetjes. Voor de kinderen is er een spannend doolhof om doorheen te kruipen, maar ook zijn er leuke spelletjes die je kunt doen. Met de bijbehorende speurtocht worden kinderen door de tentoonstelling geleid en ontdekken ze een geheim woord! 'Gastarbeiders en Gelukzoekers' is een tentoonstelling voor het hele gezin.

Rovers van de Lage Landen

Rovers van de Lage Landen

‘Rovers van de Lage Landen’ vertelt de bezoekers alles over de roofdieren die er in ons land voorkomen. Naast de grote hoeveelheid aantrekkelijke foto’s, zijn er ook veel fraaie, geprepareerde roofdieren te zien. Zo kun je oog in oog komen te staan met een echte sneeuwuil die zojuist een poolhaas heeft gevangen.
Verder is de tentoonstelling voorzien van interessante films zodat je roofdieren kunt zien in hun natuurlijk omgeving.
Tenslotte zijn er allerlei interactieve spellen om spelenderwijs meer over roofdieren te weten te komen. Kinderen kunnen met een speurtocht door de tentoonstelling heen laveren, opzoek naar de juiste antwoorden. De tentoonstelling is geschikt voor het hele gezin.

 

Dutch English French German Italian Spanish